
Pyszne orzechy nerkowca – co warto o nich wiedzieć?
Nerkowce należą do jednych z najpopularniejszych orzechów na świecie. Są wyjątkowo smaczne, ale też zdrowe. Doskonale sprawdzają się jako samodzielna przekąska, są idealnym dodatkiem do wielu dań, a stworzony z nich krem jest wspaniałym smarowidłem oraz nadaje się do wypieków. W dzisiejszym wpisie przyjrzymy się bliżej tym orzechom. Przybliżymy ich pochodzenie oraz postaramy się odpowiedzieć na pytanie, dlaczego warto po nie sięgać.
Skąd pochodzą nerkowce?
Orzechy nerkowca pod wieloma postaciami
Dlaczego warto sięgnąć po nerkowce?
Orzechami nerkowca warto zajadać się nie tylko dlatego, że są wyjątkowo pyszne, ale też ze względu na ich właściwości zdrowotne. Zawierają witaminy B6, K, E, C, a także są źródłem takich składników jak potas, fosfor, cynk czy magnez. Ponadto są bogate w białko oraz kwasy tłuszczowe. A to nie wszystkie dobre składniki! Po orzechy nerkowca warto sięgać zawsze, ale szczególnie poleca się je wybierać, gdy jesteśmy zestresowani lub gdy mamy zły humor – dobrze działają na układ nerwowy.
Pyszny smak oraz zawartość wartościowych mikroelementów i witamin sprawiają, że nerkowce są produktami wartymi zainteresowania. Wprowadzenie ich do diety to dobry pomysł dla każdego, kto nie jest na ten składnik uczulony. Ciekawymi alternatywami dla orzechów w czystej postaci są kremy tworzone na ich bazie. W sklepie Basia Basia znajdziecie kilka ciekawych propozycji! Warto pamiętać, by wybierać tylko wysokiej jakości produkty z prostym składem.
BasiaBasia – krem orzechowy z kawałkami herbatników
14.90 zł
Duże ilości w magazynie
BasiaBasia – krem z prażonych orzechów nerkowca z kokosem i solą
26.50 zł
Duże ilości w magazynie
Chrupiący słony karmel – krem z orzeszków ziemnych z karmelem
16.00 zł
Duże ilości w magazynie