Inspektorka Basia w słoiczku? Zaskakujące, co mówi o maśle z orzechów!
Basia to spec od wszystkiego — dobrego smaku, aromatu i zdrowego składu. Mało która rzecz umknie jej rudej kicie, a z pewnością nie taka, która zawiera w sobie masło orzechowe. Dzisiaj, zaniepokojona wieloma wątpliwościami związanymi z zawartością słoiczków BasiBasi, sama postanowiła do nich zajrzeć. Nie uwierzycie, jakiego rąbka tajemnicy uchyliła i na ile pytań smakoszy była w stanie odpowiedzieć :-)!
Ile to ma kalorii! Czy to na pewno zdrowe?
Co to za olej?! Czy moje masło orzechowe się zepsuło?
Krem orzechowy bez oleju może stwardnieć, zrobić się suchy i zbity. A takie masło nie będzie zbyt smaczne. Rada? Po każdym otwarciu słoiczka polecamy zamieszać masło, a kiedy odkładamy go do szafki, warto postawić słoik wieczkiem do dołu. Krem przechowywany w chłodnym, zacienionym miejscu (nie w lodówce) później wytrąci swój olej, niż kiedy będzie znajdował się w ciepłym pomieszczeniu.
Nasza ruda inspektorka nie ma wątpliwości — masło orzechowe BasiBasi jest zdrowe i 100% naturalne ;-). Jeśli jeszcze nie wierzysz, to najlepiej będzie, jeśli sam spróbujesz. Może zainspirujemy Cię naszymi pomysłami na wykorzystanie kremu? Przejrzyj nasze wpisy, a znajdziesz w nich śniadania, desery i przekąski z wykorzystaniem naturalnego masła orzechowego. Smacznego!